Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Most premiérovo víťazom Českého pohára žien

30.12.2013 21:28

Finále: DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 18:27 (7:13)

 

 

 

Do zbierky úspechov hádzanárok DHK Baník Most pribudla aj posledná domáca trofej, ktorá im zatiaľ chýbala. "Čierne anjelky" sa premiérovo v histórii stali víťazkami Českého pohára. Triumfom v domácej pohárovej súťaži zavŕšili mimoriadne úspešný rok 2013, v ktorom oslavovali titul majsteriek ČR, vybojovali si prvenstvo v interlige (WHIL) a na európskej scéne získali Vyzývací pohár. 

 

 

Zverenky Dušana Poloza, trénera ženskej reprezentácie SR, triumfovali v nedeľňajšom finále v Ostrave nad domácim DHC Sokol Poruba presvedčivo 27:18. Most viedol už po prvom polčase 13:7, keď Poruba sa zmohla iba na štyri góly z hry - zvyšné tri dala zo sedmičiek. V 41. min viedol favorizovaný Baník dvojciferným rozdielom (18:8), neskôr ešte výraznejšie 24:11. 

 

Poloz sa síce musel zaobísť bez slovenskej tvorkyne hry Petry Beňuškovej, ale s výkonom jej spoluhráčok bol spokojný. "O našom víťazstve rozhodla jednoznačne obranná činnosť v spolupráci s brankárkou Dominikou Müllnerovou. Dodržiavali sme obranný systém a z toho pramenili naše protiútoky. Taký rok, aký sme mali, sa už určite nikdy nebude opakovať," uviedol kormidelník DHK Baník. 

 

Sklamanie zavládlo v tíme Poruby, ktorá tretíkrát za sebou stroskotala vo finále Českého pohára. "Most bol lepší a zaslúžil si vyhrať. V druhom polčase sme mali veľa šancí, ale brankárku Müllnerovú sme dostali do hernej pohody. Pred koncom sme stačili ešte znížiť, ale to už bolo dosť neskoro. Ešte dodám, že tieto zápasy medzi sviatkami prestávam mať rád," vyjadril sa slovenský kormidelník DHC Sokol Ján Beňadik, v ktorého družstve nastúpili vo finále aj tri Slovenky. Eva Minárčiková skórovala trikrát, Alžbeta Rechtorisová dosiahla jeden gól a Lucia Uhráková sa strelecky nepresadila. Ani ony však nedokázali odvrátiť najvyššiu domácu prehru Poruby za ostatné tri roky. 

 

 

Hádzanárky DHC Slavia Praha, ktoré obhajovali lanský triumf v Českom pohári, stroskotali v semifinále na neskoršom víťazovi DHK Baník Most (29:34). 
 
 
Výsledok - Český pohár v hádzanej žien 2013/2014 - finále (Ostrava): 
DHC Sokol Poruba - DHK Baník Most 18:27 (7:13) 
Najviac gólov: Hrbková 9/4, Minárčiková 3, Šviráková 3/2, Rechtorisová 1 - Martinková 5, Janoušková 4, Borovská, K. Vysloužilová, Weisenbilderová a Růčková po 3, 620 divákov