Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Rajnohová so spoluhráčkami môžu pomôcť zachrániť ľudské životy.

05.03.2013 20:29

 

Talentovaná slovenská spojka o víne i darovaní kostnej drene


Hádzanárkam HK Britterm Veselí nad Moravou sa v doterajšom priebehu sezóny 2012/2013 nedarí ako v minulosti. Neobhájili prvenstvo v Českom pohári a nezopakujú ani vlaňajší celkový triumf v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL). Veselí donedávna viedol slovenský tréner Pavol Jano a v kádri sú tiež dve slovenské hráčky Monika Rajnohová a Zuzana Drotárová. O nedávnych zmenách v klube a o mimohádzanárskych aktivitách družstva sa pre slovakhandball.sk rozhovorila mladá reprezentantka SR a opora úradujúceho českého vicemajstra – 19-ročná spojka Monika Rajnohová.

 

Ako ste prijali zmenu na trénerskom poste vo Veselí, keď Pavla Jana nahradil René Kumpán?

My hráčky to musíme akceptovať. V každom klube sa dejú zmeny, je to prirodzený jav, že kormidelníci odchádzajú a prichádzajú.

 

Bol to pre vás prekvapujúci krok od vedenia?

Mňa osobne to neprekvapilo, že prišlo k výmene na poste kouča. Mali sme sa sebou totiž sériu neúspešných zápasov a ťahali sme šnúru štyroch duelov bez víťazstva.

 

Prišlo od nástupu Kumpána k zlepšeniu herného prejavu družstva?

Myslím si, že určite sme začali podávať lepšie výkony. Hneď sme doviedli do víťazného konca náročný zápas na pôde Senca, potom sme zahrali výborne proti Porube a ukázali, že vieme hrať kvalitnú hádzanú. Naposledy sme však nezvládli duel v Šali.

 

Už nemáte šancu obhájiť celkové prvenstvo v ženskej interlige, aké sú vaše súčasné ambície vo WHIL?

S výnimkou najbližšieho domáceho stretnutia s pražskou Slaviou máme za súperov už len tímy zo spodku tabuľky Jindřichov Hradec, Nitru a Zlín, takže chceme vyhrať všetky zápasy. Rady by sme nazbierali čo najviac bodov a skončili v tabuľke čo najvyššie, teda v našom prípade na 4. mieste.

 

 

 

Nedávno ste absolvovali na pozvanie sponzora klubu návštevu Zámockého vinárstva v Bzenci. Aký máte postoj k spoločným akciám družstva mimo hádzanárskej palubovky?

Pre nás to bola príjemná zmena, pri ktorej sme sa dobre odreagovali a niečo nové dozvedeli. Bolo to spojené aj s ochutnávkou, ukázali nám rôzne druhy vína a zasvätili nás aj do tajov jeho výroby.

 

Z hádzanárok Veselí nad Moravou sú aj potenciálne darkyne kostnej drene, vďaka čomu môžu niekomu zachrániť život. Ochotne ste sa zapojili aj do tohto nápadu?

Keďže išlo o dobrú vec, tak sme so spoluhráčkami neváhali a súhlasili. Odobrali nám vzorku krvi a zapísali nás do registra darcov kostnej drene. Teraz nás môžu osloviť, keď niekto bude potrebovať pomoc. Môžeme to aj odmietnuť, ale keď sme sa na to dali, počítam s tým, že môže prísť k tejto situácii.

 

slovakhandball.sk

 



Fotogaléria