Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Pre Poloza je základom úspechu kvalitná obrana.

18.09.2013 15:36

Dušan Poloz chce ísť s hráčkami a vedením zväzu spoločne na jednej lodi za vytúženým cieľom

 

Do začiatku kvalifikácie hádzanárok o postup na ME 2014 nezostáva veľa času. Nový kouč reprezentantiek Slovenska Dušan Poloz toto obdobie charakterizoval slovami, že od rozhodujúceho duelu sezóny delí jeho zverenky desať tréningových jednotiek. Kľúčovým zápasom myslel domáci kvalifikačný súboj proti Islandu (27. 10. v Šali), pred ktorým však tím SR nastúpi ešte vo Francúzsku (24. 10. v Rouene).

 

"Žreb kvalifikácie nie je z nášho pohľadu ideálny," tvrdí Poloz, ktorý sa vyjadril aj k najbližším kvalifikačným súperom: "Francúzky majú nového trénera a do kvalifikácie pôjdu bez septembrového zrazu. Najskôr hrajú s nami a Fínkami, čo sú z ich pohľadu dvaja najslabší súperi na úvod. Naopak, nás čakajú dvaja hlavní favoriti. Ja nepôjdem ani do Francúzska prehrať. Myslím si, že naše ambície a chuť dosiahnuť postupový cieľ nám môžu pomôcť v snahe vyhrať nad skúsenými domácimi, oproti ktorým budeme mať náskok týždňa prípravy. To by mohla byť naša výhoda. Potom privítame Island, s ktorým budeme zrejme bojovať o druhú postupovú priečku. Keby nám tento duel náhodou aj nevyšiel, neznamená to koniec nádejam. Kvalifikácia totiž pozostáva zo šiestich zápasov. Dôležité bude tiež zvládnuť duel vo Fínsku. Kto tam zakopne, nemusí postúpiť, lebo každý bod sa počíta. Ideálny scenár sú dva body z prvých dvoch stretnutí, ja by som bol však rád, keby sme ich mali tri. Je to pre nás výzva." 

 

Po vyžrebovaní kvalifikačných skupín sa ozývali hlasy, že pred Slovenkami je jedinečná šanca dostať sa na vrcholné kontinentálne podujatie. "Žiadna skupina nie je jednoduchá. Všetci musíme mať spoločný cieľ, aby sme išli za jeho splnením rovnakou cestou. Na tom si veľmi zakladám. Všetci, teda hráčky, tréneri i vedenie zväzu, musíme byť na jednej lodi, ktorá skôr dopláva do vytúženého prístavu, ako keby sa každý z nás plavil samostatne. Hádzaná je šport, môže to dopadnúť aj opačne, ako si želáme. Dôležitý je však pocit, že sme počas kvalifikácie urobili všetko pre úspech," tvrdí český kormidelník na slovenskej lavičke. 

 

Slovenky už takmer dvadsať rokov absentujú na významných turnajoch ako ME a MS. Svoj doteraz posledný štart si pripísali na MS 1995. "Chcem zistiť, prečo to odvtedy na rozdiel od tímu ČR nevychádzalo, aj preto som tu. Veľké rozdiely medzi slovenskými a českými hráčkami totiž nie sú. Na väčšine postov sa Češkám vyrovnajú, v útočných činnostiach jednotlivkýň sú dokonca lepšie. Trochu vo mne vyvoláva pochybnosti obranná fáza, ktorá je pre úspech zásadná. Keď ubránite a neinkasujete, nemôžete prehrať," poznamenal Poloz, podľa ktorého kvalitná defenzíva bude základným kameňom úspechu.