Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Slovenky sa pripravujú v Šali, vo štvrtok test s Rakúšankami

26.11.2013 20:07

Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz musel urobiť v nominácii na tohtotýždňové sústredenie viacero zmien

 

Slovenské hádzanárske reprezentantky začali v pondelok štvordňové sústredenie, počas ktorého sú ubytované v Šoporni a trénujú v Šali. Na zraze sa hlásilo 19 hráčok, ale hlavný kouč žien SR Dušan Poloz musel od zverejnenia nominácie urobiť v zložení družstva viacero zmien. Z pôvodného výberu vypadli z rôznych príčin Lucia Gubiková, Martina Školková, Alžbeta Tóthová a Simona Pileková. Spomedzi náhradníčok sa namiesto nich dostalo do kádra kvarteto Adriana Grandtnerová, Terézia Szöllösiová, Selma Blažeková a Dominika Kodajová. Dodatočnú pozvánku dostala aj Sofia Demajová, ale tá sa minulý týždeň podrobila chirurgickému zákroku kolena. Nielen na tomto zraze nebude môcť byť k dispozícii najlepšia slovenská hádzanárka za rok 2012 Lýdia Jakubisová, ktorá bude pauzovať po minulotýždňovom zranení kolena minimálne pol roka.

 

"V pondelok budeme trénovať raz, v utorok dvakrát, v stredu nás okrem popoludňajšieho tréningu čaká predpoludním interný duel s juniorskými reprezentantkami, ktoré sa tiež pripravujú v Šali. Vo štvrtok máme v pláne jeden tréning a večer zápas s Rakúskom," povedal k náplni sústredenia tréner brankárok a videoanalytik Ján Lajčák. 

 

Poloz chce počas nasledujúcich dní zapracovať do družstva nové hráčky a využiť sústredenie, počas ktorého určí nomináciu aj na najbližšiu reprezentačnú akciu, na nastavenie spoločného herného systému pre ženskú i juniorskú reprezentáciu. 

 

 

Slovenky budú mať po medzištátnom stretnutí s Rakúšankami, ktorý sa v Mestskej športovej hale v Šali uskutoční vo štvrtok 28. 11. o 17.30 h, trojdňové voľno. V pondelok 2. decembra sa opäť zídu v Bratislave pred utorkovým odletom do Švédska na dve merania síl s domácimi vicemajsterkami Európy 2010 v Skövde (4. 12.) a Jönköpingu (5. 12.). 
 
 
Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie od 25. - 28. novembra 2013: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske), Dominika Kodajová (ŠKP Piccard Senec)