Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Vo WHIL nastúpila 15-ročná hráčka, chce hrať aj v SR.

08.01.2014 14:51

Jana Šustková z HC Veselí nad Moravou pri debute v ženskej interlige trikrát skórovala

 

Vo víkendovom zápase 10. kola spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL) si v drese hádzanárok HC Veselí nad Moravou s číslom dva odkrútila interligovú premiéru ešte len 15-ročná hráčka. Tréner René Kumpán poslal Janu Šustkovú na palubovku v stretnutí na pôde HC Zlín (20:23) a ona si počínala ako ostrieľaná borkyňa. Hneď strelila dva góly, ktorými vyrovnala na 6:6. Potom síce v závere I. polčasu nepremenila sedmičku, ale po zmene strán opäť nabrala odvahu, postavila sa tretíkrát v dueli na značku pokutového hodu a nezaváhala - vyrovnala na 15:15.

 

"Mala som obrovskú trému, bola som pod tlakom i kvôli divákom. Myslela som si, že to pokazím, ale bolo to dobré," povedala Šustková. Debutantku pochválil za sobotňajší výkon aj kouč Veselí. "Presvedčila všetkých dôverčivých i nedôverčivých, že na ihrisko patrí. Je veľmi dobre atleticky pripravená, má dobré výškové i váhové parametre a na pätnásť rokov vôbec nevyzerá. Pre Veselí je veľkou nádejou do budúcnosti," uviedol Kumpán, ktorý k určeniu mladej hráčky na realizáciu pokutových hodov dodal: "V prípravnom zápase proti lídrovi rakúskej ligy ich premenila osem za sebou, preto dostala dôveru." 

 

Talentovaná spojka, ktorá onedlho oslávi 16. narodeniny, má predstavy o svojej kariére. "O pár rokov by som chcela ísť hrať na Slovensko a potom niekam do zahraničia, napríklad do Francúzska alebo Dánska,"načrtla svoje plány Šustková.