Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

Hudák z Veselí na lavičku DHK Baník Most

12.01.2015 09:11

Trénerská rošáda v interlige hádzanárok

 

Novým trénerom českého hádzanárskeho majstra DHK Baník Most bude Slovák Ľuboš Hudák, ktorý zaujme miesto po Dušanovi Polozovi. Reprezentačný kouč žien SR Poloz začiatkom januára v Moste skončil, vedenie klubu dočasne poverilo vedením družstva na dva zápasy Jiřího Hanusa, ktorému z pozície hráčok asistujú Petra Vítková a Slovenka Lucia Súkenníková.

Už od utoroka bolo zrejmé, že Hudák je najvážnejším adeptom na obsadenie postu po Polozovi. Rodák z Detvy v sobotu viedol svoje zverenky z HC Veselí nad Moravou v 10. kole WHIL proti svojmu budúcemu zamestnávateľovi DHK Baník Most. Z víťazstva sa tešili favorizované Severočesky (22:28). 

"Od začiatku týždňa sme vedeli, že je Ľuboš v kontakte s Mostom, sám nám to potvrdil. Do posledné chvíle som však veril, že zvíťazí zdravý rozum a tréner od nás v polovici sezóny neodíde. Napokon nám však oznámil, že ponuku prijal, čo ma dosť zaskočilo i sklamalo," uviedol pre hodoninsky.denik.cz manažér Veselí Miloš Körösi. 

Hudák odchádza zo slováckeho klubu už po polroku. "V polovici sezóny a navyše od rozrobenej práce sa neuteká. Mali sme rozbehnutý nejaký projekt. Chceli sme káder rozšíriť o ďalšie mladé hráčky a práve Hudák mal byť garantom ich rozvoja," netajil rozčarovanie Körösi. 

Hráčky Veselí informáciu od odchode kormidelníka, ktorý vedie aj národný tím junioriek Slovenska, oplakali. Hudák by mal družstvo DHK Baník Most oficiálne prevziať v pondelok 19. januára, jeho asistentom bude prvé dve stretnutia práve Hanus. 

Ľuboš Hudák predtým pôsobil v HC winLand Michalovce, s ktorým získal bronz v extralige mužov 2012/2013. Okrem Michaloviec viedol v najvyššej slovenskej súťaži aj HC Sporta Hlohovec. Štyridsaťšesťročný rodák z Detvy počas hráčskej kariéry, ktorej prevažnú časť strávil v Bratislave (okrem toho aj v Karvinej a Slovinsku), štartoval aj na OH 1992 v Barcelone i MS 1993 vo Švédsku.