Vyhľadávanie


Kontakt

HK Štart Trenčín
Dorky,ženy: Z. Rajnohová

Žiacke kategórie: R. Hurtoň, N.Gróf
www.
milujemhadzanu.banda.cz

Prípravka: K.Paulínyová

telefón
Rajnohová: 0905 735 068
Hurtoň: 0911 522 313
Paulínyová: 0908 773 999

E-mail: zdenarajnohova@azet.sk ...... hurtolro@mail.t-com.sk

Anketa

Budú ženy bojovať o vrchné priečky?

ME: Stíhacia jazda Sloveniek v druhom polčase.

11.12.2014 10:13

Zvýšený hlas i pozitívne myslenie zabrali a slovenské hádzanárky odvrátili hroziaci debakel

 

So slovenskými hádzanárkami to vyzeralo na začiatku druhého polčasu stredajšieho stretnutia s Čiernohorkami na ME v Chorvátsku zle-nedobre. V 35. a 39. min prehrávali už trinásťgólovým rozdielom (10:23 a 11:24) a hrozil im debakel od úradujúcich majsteriek Európy. Napokon v Osijeku uhrali štvorgólovú prehru 24:28, ktorá im dáva solídnu východiskovú pozíciu pred piatkovým stretnutím so Srbkami.

"V tých chvíľach na začiatku druhého polčasu som videl na hráčkach, že po zvýšenom hlase v kabíne veľmi chcú a pôjdu do toho. Dôležité bolo, aby sa nakopli v hlavách a mohli ísť do posledného duelu v základnej skupine s dobrým pocitom," tvrdil kouč SR Dušan Poloz. 

Jeho zverenky sa rozbehli v záverečnej štvrťhodine, keď ešte na jej začiatku prehrávali 14:25. "Zabrali zmeny v konštelácii obrany. Chvalabohu, že sme to stiahli, i keď som videl, že súper nehral už so základnou šestkou, ale to ani my nie. Z tohto pohľadu som spokojný s výkonom, ale veľmi nespokojný s prácou a vracaním sa do obrany v I. polčase. To nás zabilo," poznamenal slovenský kormidelník. 

 

Slovenky vyhrali posledných 15 minút 10:3, už však nemali viac času na prípadný senzačný obrat. "Bolo by to fajn, lebo druhý polčas bol pekný a takéto chvíle si treba predlžovať," dodal D. Poloz. 
Kapitánka tímu Lucia Súkenníková ocenila bojovnosť tímu. "Bola som rada, že sme vyšli z kabíny ako iné družstvo. Zdôrazňovali sme si, že musíme myslieť pozitívne a verili sme, že nepriaznivý vývoj otočíme. Dievčatám poďakujem za to, ako sme zvládli druhé dejstvo." 

 

Do bránky SR sa v priebehu zápasu postavila Žaneta Tóthová, ktorá sa v druhom polčase solídne rozchytala."Žiaľ, v prvom polčase sme pripustili veľmi veľa protiútokov súpera, čo sa nám vypomstilo. Je nepríjemné prísť do bránky, keď sa nemá človek na čom chytiť, lebo sa na neho valia kontry, alebo súperky strieľajú z vyložených pozícií. Našťastie, potom som sa trochu spamätala. Pomohlo mi aj zlepšenie našej obrany, za ktorou sa mi už potom chytalo dobre," poznamenala Ž. Tóthová.